ISAF Worlds 2007

ISAF WorldsBOIC selectienorm: “eindigen bij de eerste 8 landen”

Dit weekend gaan de ISAF Worlds 2007 van start. “Een superbelangrijk evenement” meldt Luc Ameloot (VYF) ons. Tijdens de ISAF Worlds moeten de landen zich plaatsen voor deelname aan de Olympische spelen van 2008. Slechts 75% van de landen kan zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Hiermede is het nog niet gedaan voor de Belgische zeilatleten, ook de BOIC selectienorm moet behaald worden “eindigen bij de eerste 8 landen”

De Belgische kandidaten Olympische Spelen 2008

  1. Laser Radial: de eerste 19 landen (25 plaatsen)< br /> - Evi Van Acker - Laura Maes
  2. Tornado: de eerste 11 landen (15 plaatsen) - Carolijn Brouwer/Sebbe Godefroid
  3. RSX Women: de eerste 20 landen (27 plaatsen) - Sigrid Rondeleze
  4. RSX Men: de eerste 25 landen (34 plaatsen) - Arne Herpoel

  5. 470: de eerste 22 landen - Pim Peeters/Bruno Van Antwerpen - Jim Haverals/Ruben Philipsen - Yann Janssen/Alex Janssen
  6. 49er: de eerste 13 landen -Yannick Lefebvre/Wannes Van Laer

Rugproblemen Sebbe Godefroid zijn voorbij

Zoals je op de Quest for Gold website kon lezen had Sebbe Godefroid de laatste dagen last rugploblemen. Zijn fysische begeleider zorgde voor beterschap en het Tornado team is terug on track.

Ook Evi Van Acker kan voor spannende momenten zorgen

Tijdens het optuigen van haar Laser Radial kreeg ze de giek ongelukkig op haar hoofd. Ze werd met de ziekenwagen afgevoerd en eens in het ziekenhuis werden er röntgen foto's genomen. Niks aan de hand volgens de dokters. Ook Evy Van Acker is terug aan het zeilen.

Voor team 49er Lefebvre/Van Laer is deelnemen belangrijker dan winnen

Marielle Dobbels: "Voor team 49er Lefebvre – Van Laer staat dit kampioenschap onder het motto: deelnemen is belangrijker dan winnen. No stress voor onze boys! We zijn heel blij dat ze de kans krijgen om aan dit topevenement deel te nemen. Yannick en Wannes zitten nog volop in hun ‘ontwikkelingsfase’ in de 49er klasse."

www.cascaisworlds2007.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: