AZAB 2007

LA PROMESSE aan kop

Eenmaal per dag, rond het middaguur, moeten de deelnemers zich melden bij de organisatie. Het resultaat van die meldingsplicht kan je aflezen op het kaartje op de AZAB-website. Vrij pover in vergelijking met supersonische multimediale toestanden van de VOLVO Ocean Race, maar toch, alle begin is moeilijk...

We merken dat de Open 40 LA PROMESSE het veld aanvoert, zodat Jan-Kees Lampe waarschijnlijk over een dag of 4 in Ponta Delgada op een terrasje van een glaasje lekkers kan genieten.

« Er staat 22 knopenwind, noordwest, we zeilen onder vol grootzeil en solentfok : wat een verandering tegenover gisteren toen we onder vol tuig bij een kleine 6 à 7 knopen wind én in de regen de Golf van Biskaje invoeren... Sinds deze voormiddag schijnt de zon en dat is toch heel wat aangenamer”, klinkt het door de iridiumtelefoon. “het is toch best sportief zeilen,” voegt Philippe Pilate er nog aan toe.

Het moraal der troepen aan boord van de GENERAL TAPIOCA is super: ze varen temidden van de klasse 4-vloot, de grootste schepen van de wedstrijd, en hebben een serieus gat geslagen met de deelnemers van hun klasse 3. Zondagavond om 20u00 meldde de GPS dat de rode halftonner zich op 48°42’06 N en 8°46’09 W bevond, op zowat 990 mijl van de finish in Ponta Delgada op de Azoren.

« Op dit ogenblik lopen we 7-8 knopen gemiddeld, we zijn in volle Golf van Biskaje. We proberen ons aan te passen aan het ritme van de boot en van de wedstrijd, we lopen wachten van 3 uur, dag en nacht. We zien wel hoe het evolueert, » besluit de schipper.

De wedstrijd volgen via uw pc

U kan hun belevenissen regelmatig volgen via ClubRacer.be (vaneigens!) en dagelijks via hun (Franstalige) blog http://generaltapiocaauxacores.lalibreblogs.be (sorry geen link wegens de vele spam op hun forum).

Elke avond rond 20u hebben we rechtstreeks telefonisch contact met GENERAL TAPIOCA. Zij die hun school-Frans een beetje oppoetsen lezen daar enkele minuten later hoe de Belgen het stellen.

www.azab.co.uk

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: