Light Vessel Weekend gaat vreemd

en introduceert Gentlemen’s Class gebaseerd op het Franse Handicap National

Het Light Vessel weekend anno 2007 staat open voor IRC gemeten schepen en vanaf dit jaar wordt er ook gezeild in een Gentlemen's Class (zonder meetbrief). Hierbij wordt gebruik gemaakt van een handicap die gebaseerd is op het Franse Handicap National.

Het is voor de deelnemers in de Gentlemen’s Class dus niet vereist een meetbrief aan te vragen wat de gegevens van je zeiljacht worden uit een database met bestaande ratings gehaald. Met deze formule wil de Light Vessel wedstrijdorganisatie zich ook richten op de occasionele wedstrijdzeiler en zo iedereen de kans geven om aan het Light Vessel Weekend deel te nemen, schrijft ze in haar nieuwsbrief

Nationale versnippering en onduidelijkheden

Ik bedank de Light Vessel Weekend organisatie om het concept 'Gentlemen's class' uit te diepen. Wat ik in het verleden reeds uitvoerig heb beschreven op het ClubRacer Forum.
Echter ben ik naar mijn integere mening niet echt tevreden over de uitvoering. Waarom geen IRC zonder spi gebruiken? Of waarom geen bekend recreatief meetsysteem gebruiken. Nu kweekt men nog meer Nationale versnippering en onduidelijkheden.

Ik heb een fris donker-bruin vermoeden dat dit wel eens met het CRC vs. CR debacle te maken heeft. Of was het VYF vs. KBYV?
Ik kan de bal ook volledig misslaan maar dat mag men dan uitleggen op het Clubracer Forum, want het is wel erg toevallig.

Light Vessel Weekend

Het "Light Vessel Weekend" is de meesten onder jullie wel bekend. Een treffen van de beste IRC schepen uit België en ook door de Zuid-Nederlanders is deze regatta inmiddels gekend.

De Royal Belgian Sailing Club belooft in haar nieuwsbrief dat haar uitgebreide crew zal zorgen voor een vlekkeloos verloop op het water en op de wal.

Light Vessel Weekend programma

  • Zaterdag 16 juni staat de coastal race op het programma.
    Een middellange afstandsrace die voor de belgische kust wordt gevaren met start en finish voor de kust van Duinbergen.
  • Zaterdagavond is een diner en sailparty voorzien die zullen doorgaan bij Clubhouse Alberta
  • Zondag 17 juni wordt opnieuw gevaren, ditmaal windward leeward banen voor de kust van Duinbergen.

Na afloop van de laatste manche op zondag is de prijsuitreiking voorzien op de green bij Clubhouse Alberta.

Inschrijven kan via de website: www.rbsc.be

Foto: archief Light Vessel Weekend 2006

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: