Louis Vuitton Cup finale - Real Kiwi Power

Een overtuigende overwinning voor ETNZ

Onder de ogen van duizenden kijklustige, een zalig zonnetje en 10 knoopjes Zuid Oostenwind won Emirates Team New Zealand haar derde Louis Vuitton Cup match.
James Spithill had Dean Barker in de problemen gebracht gedurende de pre start waardoor de Kiwi’s 4 sec later over de startlijn gingen dan de Italianen. NZL 92 ging naar rechts en ITA 94 koos voor links.

Heel even zag het er uit alsof Luna Rossa de controle had, maar toen de Nieuw Zeelanders na 3 minuten betere druk kregen was de teerling geworpen. De Italianen gingen nog even verder op links in de hoop dat er nog iets uit de bus zou komen, maar klapten dan uiteindelijk mee naar rechts. Na hun overstag ging Dean Barker mee, dekte hen daarmee af en had zo alle touwtjes in handen en lag 2 bootlengtes voor. “Real Kiwi Power” zoals ze daar beneden zeggen.

Barker ging 40sec voor Spithill om de eerste boei. Een voorsprong die niet meer verkleind zou worden en werd in het laatste voordewinds rak zelfs bijna verdubbeld. Emirates team New Zealand ging over de finish met een verschil van 1 minuut en 38sec.

Vandaag wordt er niet gevaren, de volgende match zal voor dinsdag 15u zijn.

Foto © ACM 2007 / Stefano Gattini

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: