1000 Mijl race zondag van start

Zondag 10 juni start de 1000 Mijl, de laatste in een serie van 3 shorthanded wedstrijden die Zeilbaak dit jaar organiseert. De deelnemers zijn live te volgen op internet. De start is een mijl ten zuiden van de Zuidpier bij IJmuiden en vanaf het strand en het restaurant kan je de deelnemers uitzwaaien.

De 1000 Mijl is een race van IJmuiden via Bergen (Noorwegen) naar Lerwick (Shetlands/UK) en weer terug naar Bergen. De laatste twee etappes staan bekend als de Shetland-Bergen Races. Het is dit jaar voor het eerst dat de etappe vanuit IJmuiden toegevoegd wordt.

Er nemen 21 boten deel aan de race uit 5 verschillende landen. Deelnemers zijn onder andere Michiel Kleinjans met Roaring Forty, Bartel van Holsbeeck met Wolfies Toy, Jacqueline van Amstel met de Xinia en de kleinste held is Karl Otto Book met 6,50 meter Pluto (een mini inderdaad).

Alle deelnemers hebben een tracker aan boord en via de site www.1000mile.org is de wedstrijd live te volgen. Daarop ook regelmatig een actuele update vanaf de boten tijdens de race.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: