Nieuw Nederlands zeilteam klaar voor Tour de France à la Voile

 • Author: Ice
  Date: zo, 01/07/2007 - 11:37

Nederlands zeilteam Tour de France à la VoileNa een druk voorbereidingsjaar, een aantal oefenraces en vele teambesprekingen is het Nederlandse vanUden | TUDelft | VanOord Sailing Team klaar voor vertrek. Dit nieuwe Team gelieerd aan de TU Delft zeilt in juli 2007 een van de meest prestigieuze en intensieve zeilraces van 2007.

De Tour de France a la Voile is een bekende internationale race en kent drie classificaties. Het vanUden | TUDelft | VanOord Sailing Team vaart mee in de studentenklasse met een Mumm30.

Tour de France a la Voile

De Tour de France a la Voile (of Tour de Voile) begon in 1978 als een grap. Dezer dagen wordt de Tour vergeleken met de grootste sportevenementen ter wereld. Off-shore races in combinatie met spannende in-shore races zorgen ervoor dat de zeilers dag na dag en uur na uur hun uiterste best moeten doen. De start vindt plaats op 28 juni in Duinkerken aan de Atlantische kust en er wordt gefinisht in Marseille, eind juli. Het zeilen op zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee geeft deze race een bijzonder karakter.

De zeilers

Elf zeilers, allen tussen de 20 – 25 jaar oud, en hun meereizende shore-crew realiseren samen dit project. Het samen zijn, zeilen van stad naar stad en het gebruik van uiterst moderne zeilapparatuur maken dit evenement tot een bijzonder avontuur. Het doel van het Team is om kennis te vergaren, een aantal races te winnen en de komende drie jaar deel te nemen aan deze wedstrijd.

De zeilers op een rij + achtergondinformatie:

 1. Suzanne Leinders Leeftijd: 23 Positie: Stuurvrouw Teamfunctie: Schipper Studie: Technische Natuurkunde
 2. Michiel van der Meulen Leeftijd: 20 Positie: Stuurman & tacticus Teamfunctie: Schipper Studie: Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
 3. Thijs Moens Leeftijd: 19 Positie: Stuurman & tacticus Teamfunctie: Website, PR & kleding Studie: Luchtvaart Technologie
 4. Doutse van Helden Leeftijd: 25 Positie: Grootzeil Teamfunctie: Materiaal Studie: Industrieel Ontwerpen
 5. Ties van Bruinessen Leeftijd: 21 Positie: Grootzeil Teamfunctie: Sponsoring Studie: Maritieme Techniek
 6. Rob van Burik Leeftijd: 24 Positie: Genua trim & navigator Teamfunctie: Zeilen & regels Studie: Maritieme Techniek
 7. Pieter van der Plas Leeftijd: 21 Positie: Genua trim Teamfunctie: Commesaris Delftchallenge Studie: Maritieme Techniek
 8. Anton Groefsema Leeftijd: 20 Positie: Spinnaker trim Teamfunctie: Veiligheids materialen Studie: Maritieme Techniek
 9. Ralph Moolenaar Leeftijd: 20 Positie: Spinnaker trim Teamfunctie: Logistiek Studie: Maritieme Techniek
 10. Mijke Lievens Leeftijd: 23 Positie: Voordek Teamfunctie: Voeding & shorecrew zoeken Studie: Civiele Techniek
 11. Rens van Arkel Leeftijd: 20 Positie: Voordek Teamfunctie: Voeding Studie: Maritieme Techniek

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: