Vrouwenteam Xinia wint 1000 Mijl Doublehanded Race

De laatste van de drie etappes van de 1000 mijl Doublehanded Race zit er op. Overall winnaar van de wedstrijd is de Xinia een X-362 met 2 vrouwen aan boord; Jacqueline van Amstel en Pamela van der Vleuten. Onder IRC gaf de all-female crew de andere zeiljachten het nakijken.

In de uitslag zien we bekende zeiljachten zoals de Belgische Roaring Forty (Open 40) van Michel Kleinjans en de Wolfies Toy (open 50).

Volgens de 1000 mijl wedstrijdorganistie verdient de bemanning van de Solution Too (1/2 tonner) een bijzondere vermelding. Zij vertrokken met 2 uur vertraging uit IJmuiden en wisten de eerste leg toch nog in de top 3 te finishen. Na 1000 mijlen varen kwam deze half tonner tot de opmerkelijke prestatie van de vijfde plaats in de ranglijst.

Volledige verslagen en uitslagen, foto's en roddels op www.1000mile.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: