Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer winnen zilver op WK Tornado zonder Medal Race

Sebbe Godefroid en Carolijn BrouwerHet Belgische Tornado duo Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer worden tweede op het WK Tornado zeilen in Portugal. De Tornado zeilers kwamen niet meer in actie voor de Medal race. Er stond maandag 9 juli teveel wind. Het klassement werd daarmee de eindstand. Winnaar werd het Spaans team Echavari/Paz. Het Nederlands Zwitserleven Tornado team Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis winnen brons.

UPDATE: Sebbe en Carolijn hebben zich effectief geplaatst voor de Olympische Spelen. Het team heeft aan luik A (WK 2007 of WK 2008: eer­ste 8 lan­den) van de BOIC criteria voldaan en is bijgevolg geselecteerd voor de Olympische Spelen in Peking.

Zwitserleven teamPim Nieuwenhuis van het Zwitserleven team had een dubbel gevoel. “We hadden liever gezeild. We hebben tot het laatste moment gewacht en als je dan niet kan afsluiten met een wedstrijd is dat jammer. Als je zeilt en je wordt derde is toch heel anders dan dat je het al bent, en blijft. Maar goed wel een te gek resultaat. Maar we wilden wel zeilen. We konden nog twee plaatsen omhoog en één slechter. En wij zijn goed met dit weer. We hadden er alle vertrouwen in.”

Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis slaat een grote slag met dit resultaat. De mannen kwalificeerden het land, nomineerden zichzelf op naam en ze haalden de A-status van het Nederlandse NOC*NSF, proficiat!

Top vijf WK Tornado 2007:

  1. ESP – Echavarri/Paz, 34 punten
  2. BEL – Brouwer/Godefroid, 40 punten
  3. NED – Booth/Nieuwenhuis, 41 punten
  4. AUS – Bundock/Ashby, 49 punten
  5. GBR – McMillan/Howden, 68 punten

Foto's © Camille Parrain

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: