ECOVER Half Ton Classics Cup - Ierland waar de klok slaat

  • Author: entityone
    Date: wo, 11/07/2007 - 09:27

Half Ton Classics Cup zeilenEen krachtige westenwind zorgde voor een pittige opener in de eerste dag van de ECOVER Half Ton Classics Cup in het Ierse Dun Laoghaire. En de Ierse boten weten met die wind goed raad, want na de eerste drie manches is de top-3 van het klassement volledig Iers gekleurd.

Minder goed nieuwe voor twee Ierse teams toch: de DICK DASTARDLY verloor haar mast tijdens de derde race, en de ELIMINATOR kwam na een goed begin zwaar gehavend over de meet. Voor de eerste zit de Half Ton Cup er op, de tweede wordt hersteld en zeilt morgen gewoon weer mee.

De HENRI-LLOYD HARMONY domineerde de eerste dag, met drie klinkende overwinningen in gezeilde én berekende tijd. Het 27 jaar oude ontwerp van Rob Humphreys stond tijdens haar carrière aan de Engelse oostkust al bekend als enorm snel, en blijkbaar trekken haar nieuwe eigenaars de lijn gewoon door. In 2003 in Nieuwpoort liepen ze door een flater in de laatste wedstrijd een fraaie podiumplaats mis.

Ook MISS WHIPLASH deed het uitstekend en scoorde een 2-3-5, wat haar de tweede plaats in de general rankings opleverde. PER ELISA, een schitterend staaltje van italiaanse carbon-techniek uit 1992, deed het in gezeilde tijd ook erg goed, maar een loodzware IRC-rating slaat haar terug naar een 8ste plaats. De derde plek op handicap wordt na vandaag bezet door de thuiszeilers op MISJIF

GENERAL TAPIOCA houdt driekleur hoog

Het jeugdteam van WAVERIDER liet voor deze editie haar boot thuis, en zeilt in Ierland op de GENERAL TAPIOCA. En onze ‘jonkies’ doen het lang niet slecht: met een achtste pleek en tweemaal een zesde staan ze na de eerste dag mooi zesde, voor de gedoodverfde titelpretendenten BLUE BERRET PI en de PER ELISA.

’CAPELLA-killer’ FANTASY vind moeilijker haar draai op Ierse wateren, en staat voorlopig in de onderste regionen op een 19de plaats. Dan doet de SKIPPY’S TON uit Nieuwpoort het beter met een goede 12de plaats. Maar de zeilweek is nog maar pas begonnen, het kan dus nog alle kanten uit. Op woensdag staan er weer 3 manches op het programma.

Meer weten over de Half Ton Classics Cup doe je hier.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: