WK zeilen - Twee Nederlandse teams op pole position voor Medal race

470 ZeilenDames en heren in de 470 klasse op medaillekoers

Pieter-Jan Postma gaat aan de leiding tijdens het Wereldkampioenschap in de Finn klasse. In de strijd om het wereldkampioenschap in de Yngling klasse liggen Mandy Mulder, Annemieke Bes en Floortje Hendriksen ook op medaillekoers op een derde plaats. Vandaag, 11 juli 2007 varen de twee Oranje teams in hun allesbeslissende Medal race.

In de 470 klasse gaan Marcelien de Koning en Lobke Berkhout nog steeds aan de leiding na zes races. Ook de broers Coster zitten op een medaillekoers en staan nu derde in het klassement. De dames en heren 470 zeilers moeten nog vier races varen voor de finale Medal race op vrijdag.

Finn klasse

Pieter-Jan Postma steeg een plaats in het klassement maar was niet tevreden. “Ik heb twee belangrijke momenten gemist. In de eerste race heb ik de schade beperkt weten te houden en werd uiteindelijk zesde. En in de tweede race lag ik in derde positie toen ik aan de verkeerde kant van een winddraaiing zat. Ineens schoten er zeven boten tussendoor. Maar voor de wind ging het weer heel mooi, supergoed. Ik pakte er weer vijf terug, zei Postma met een voorzichtige grijns.”

Het is ongemeen spannend in de Finn klasse. Postma heeft 19 punten en nummer zeven 24 punten. In de Medal race varen alleen de beste tien tegen elkaar in een relatieve korte race voor dubbele punten. Eerst zijn de tien Yngling teams aan de beurt om 15.00 uur lokale tijd (16.00 uur in Nederland) gevolgd door de beste tien Finn zeilers.

Postma kan morgen wereldkampioen worden en kijkt vooruit naar deze cruciale race en ziet maar een oplossing. “Je moet scherp zijn. Alle aandacht op het racen en alle andere gedachten zijn onbelangrijk. Je moet er vol voor gaan, want ik kan niet alle andere zes kanshebbers verdedigen.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: