Ecover Half Ton Classics Cup: Ierse HARMONY geeft zeilles

  • Author: entityone
    Date: do, 12/07/2007 - 10:52

Iets minder wind dan de voorbij dagen daar aan de Ierse oostkust, in Dublin Bay bij Dun Laoghaire. Ook iets droger dan de kletsnatte openingsdag, maar er is één constante: de winnaar. De Ierse HARMONY (IRC 0.947) blijft domineren op een manier die haar naaste achtervolgers stilaan een beetje radeloos maakt.

Ze is zó snel dat ze tot hiertoe elke van de zes manches zowel in gezeilde als berekende tijd op haar naam schreef.

Een volgens de IRC-rating snellere boot zoals GENERAL TAPIOCA, of PER ELISA of de beroemde BLUE BERRET PI krijgen steevast het nakijken. Heeft de crew op HARMONY een ‘loophole’ in de IRC ontdekt? Haar topspinnaker geeft haar in elk geval de nodige PK’s in de voordewindse rakken.

De PER ELISA uit Cornwall zette na een minder geslaagd debuut haar opmars in de rangschikking voort: met de 2-2-3 van gisteren staat ze nu op een voorlopige 4de plek in de rankings. De MISS WHIPLASH vertoont geen spoor van verzwakking, en blijft stevig op de tweede plek, net voor de SJ30 MISJIF.

Een dure OCS (valse start)

In hun eerste race van de dag kreeg de GENERAL TAPIOCA een OCS aangesmeerd, en dat is er eentje die hen op het eind van de reeks duur te staan kan komen... Toch lieten de jongens zich niet ontmoedigen en zetten daarna met een derde en een vijfde plek weer orde op zaken. In de rangschikking staan ze nu vijfde.

Met een 9-13-16 deed de Gentse FANTASY het beduidend beter dan gisteren, zeker ten opzichte van hun directe tegenstanders, waardoor ze 2 plaatsen stijgen op het totale scorebord. De SKIPPY’S TON deed met een 20-12-13 een minder goede zaak. Ze komt nu in het vizier van de FANTASY-isten, die –geloof me vrij- alle kansen zullen grijpen om hun collega’s de loef af te steken (om het met propere woorden te zeggen).

Vandaag staan er slechts twee wedstrijden op het programma, en de halftonners zullen vanaf vandaag het vaarwater moeten delen met een 500-tal andere boten (3000 zeilers, 24 klassen) die er op 8 verschillende wedstrijdbanen meedoen aan de Dun Laoghaire Regatta.

Meer informatie: Half Ton Classics Cup

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: