Ecover Half Ton Classics Cup: Iers monopolie blijft

  • Author: entityone
    Date: vr, 13/07/2007 - 10:17

Half Ton Classics CupNa een weerom kletsnatte ochtend met af en toe een zuchtje wind kwam de verlossing van over land: een heerlijke westenwind bracht zelfs enkele zonnestralen mee. En wat heb je nu op een halftonner nog meer nodig?

Het monopolie van de HENRI-LLOYD HARMONY op de eerste plaatsen werd gisteren nog maar eens uitgebreid: die boot is dus echt niet biij te houden.

Voor de insiders: het tuigage, de kiel en het roer werden onder de loep genomen door ene Mark Mills, die van de HARMONY een heuse IRC-machine maakte. Met het gekende resultaat. (We zullen met onze Belgische halftonnertjes eens bij Frans Maas moeten langsgaan, denk ik...)

Met hun achtste overwinning op rij zorgden de heren Hyland en Biggs (niet die van de grote treinroof) gisteren voor geschiedenis in de Half Ton Cup: ze hebben intussen 20 punten voorsprong op de nummer twee in het klassement, zodat ze eigenlijk zaterdag zelfs niet hoeven mee te varen.

Spannende strijd voor 2de plek

De strijd om de tweede plek is veel intenser en spannender: daar strijden MISS WHIPLASH, PER ELISA, MISJIF en zelfs GENERAL TAPIOCA is niet geheel kansloos, al hebben ze met hun OCS van woensdag hun kansen wel wat getemperd...

Met hun reservemast deed de DICK DASTARDLY gisteren weer volop mee: een goede eindstand kunnen ze nu wel vergeten, ze strijden nu gewoon mee voor de eer, en vooral: voor de Guiness achteraf.

De FANTASY zette gisteren een 20ste en een 10de plaats neer, en blijven zo in het middelste deel van de klassering hangen. De SKIPPY’S TON deed iets beter met een 10 en een 14, en vergroot ‘het gat’ tegenover FANTASY. Onze Finse zeilvrienden op de BLUES zetten gisteren met een 11de plaats in de tweede wedstrijd eindelijk een degelijk resultaat neer. De Ierse nevelen zullen eindelijk opgetrokken zijn...

2009 in het vizier

Vandaag staat de lange inshore op het programma, en vanavond het Half Ton diner (gaan we lekker even naar toe). Morgen dan de allerlaatste wedstrijd op Ierse wateren, en de grote prijsuitreiking in aanwezigheid van alle zeilers, notabelen en sponsors.

Daarna mogen de boten weer thuishavenwaarts. De voorbereidingen voor 2009 kunnen beginnen. Dat ze zich bij de KYCN te Nieuwpoort al maar klaarhouden.

Meer informatie: Half Ton Classics Cup

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: