Weer een catastrofale kielblunder: Bounder breekt kiel en kapseist

Bounder kielbreuk

Zaterdagmiddag om 13u30 locale tijd kwam de noodmelding binnen bij de Solent Coastguard. De schipper van het 45 voet lange jacht Bounder meldde per mobiele telefoon dat zijn zeiljacht ondersteboven lag en het langzaam aan het zinken was, zo'n 2,5 mijl ten zuidoosten van de St. Catherine's Point vuurtoren op eiland Wight.

Een reddingsactie werd onmiddellijk gestart en 30 minuten later werden alle 14 bemanningsleden met de winch in de helikopter gehesen.

De “Bounder” werd onlangs nog derde in de Round the Island Race (IRC 0 divisie). De "JUAN K. IRC 55" is een ontwerp van Juan Kouyoumdjian, vele kennen hem van de twee ABN AMRO Volvo Ocean racers die hij heeft getekend.

De Bounder was een nagelnieuw zeiljacht en werd afgeleverd door de jachtbouwers Goetz Custom Boats in Bristol (US), waar ook de bekende Nederlandse Formidable van Piet Vroon werd gebouwd.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: