Volvo Open WK Yngling zeilen in Medemblik

Van 21 tot en met 28 juli wordt in Medemblik het ‘Open’ Wereldkampioenschap Yngling gevaren. Dit Open WK zeilen in de Yngling klasse is, in tegenstelling tot het WK Olympische klassen dat recent in Portugal is gevaren, voor mannen en vrouwen met en zonder Olympische aspiraties.

Voorafgaand aan dit Open WK organiseert de Yngling Club Holland ook het Jeugd EK (18-21 juli). Voor beide evenementen zijn 88 teams uit 13 landen in Medemblik neergestreken.

Het WK wordt gevaren op het IJsselmeer onder de rook van Kasteel Radboud. Aan de start verschijnt onder andere het team van de huidige Amerikaanse wereldkampioen John Ingalls en het team van de Nederlandse oud-wereldkampioen uit 2005 Maarten Jamin. Samen met nog 66 andere deelnemers uit alle hoeken van de wereld zullen zij in Medemblik strijden om de titel. De eerste wedstrijden staan gepland op maandag 23 juli. De laatste races worden op zaterdag 28 juli gevaren.

Annelies Thies, die in de Yngling de Nederlandse eer op Olympische Spelen van Athene in 2004 verdedigde, verschijnt met een nieuw team aan de start. Thies die net terugkomt van zwangerschapsverlof heeft er veel zin in.

“Carlijn is dertien weken nu. Een heel lief meisje, maar nu staat iets anders op de agenda. Dit is voor ons de start van een nieuwe campagne. Ik vaar nu met Caroline Herema op het voordek en invalster Toos Zandstra. Na de WK gaan we verder met Lieske Wierenga.”

Wat is het doel? “Voor ons is dit een opstart en trainingsevenement,” vervolgt Thies. “Dan kijken we in het najaar op de EK in Warnemunden hoe de progressie is. Onze focus is op het WK Olympische Yngling in februari 2008 in Miami.”

Is dit realistisch? “Het is een mooie uitdaging. Het zou een mooie stunt zijn als we ons op dat WK in Miami kunnen nomineren. Doel is dan een medaille halen op de Olympische Spelen. Maar eerst maar eens heel hard werken en kijken of dit realistisch is.”

Bijna gelijktijdig, van 18 tot 21 juli, zal de jeugd onder 23 deelnemen aan het Jeugd Europees Kampioenschap. De 23 deelnemers komen uit Australië, Brazilië, Denemarken en Nederland. Het hoogtepunt van dit jeugdkampioenschap zal plaatsvinden op zaterdag 21 juli wanneer de beslissende finales gevaren zullen worden.

www.yngling.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: