Solozeiler Lucas Schröder wil in de top 10 eindigen van de Transgascogne

Lucas SchröderOp zondag 22 juli 2007 start ook de Nederlandse solozeiler Lucas Schröder in de Franse klassieker Transgascogne.

Deze 550 mijl lange race bestaat uit twee etappes. De eerste van 340 mijl begint in Port Bourgenay, vlak onder Les Sables D’Olonne. Daar vandaan vaart de vloot om Belle Île richting het Spaanse Santander, waar naar verwachting de eerste boten rond dinsdagnacht zullen finishen.

Op 28 juli klinkt opnieuw het startschot voor de tweede etappe van 210 mijl terug naar Port Bourgenay. De 32-jarige Schröder staat met zijn T-Mobile One, een Transat 6.50, ingeschreven voor de solo serieklasse. Voor de deelnemers aan de Mini Transat 2007 geldt de Transgascogne als de generale repetitie voor de grote oversteek naar Brazilië.

“De Transgascogne wordt elke twee jaar voorafgaand aan de Mini Transat georganiseerd, dus het is voor iedereen een laatste grote oefenrace”, aldus Schröder.

“Ik vertrek bijvoorbeeld met de zeilen die ik voor de Transat ga gebruiken, zodat ik ze nog een keer kan testen. Het is eigenlijk de Transat in het klein doorwerken. Zo wil ik het ritme aan boord oefenen. Het is immers een relatief lange solowedstrijd door de Golf van Biskaje, wat het eerste deel van de Transat vormt. Ik ga me dus ook concentreren op het verwerken van de weergegevens die binnenkomen.”

De Transgascogne heeft vier klassementen. Er wordt in de serie- en protoklassen zowel solo als double handed (twee personen) gevaren.

Schröder hoopt met zijn project Team Ocean Challenge in de toptien te eindigen. “Dat zou met het oog op de Mini Transat een mooie boost voor mijn zelfvertrouwen zijn”, aldus de gedreven zeiler.

Naast Schröder verschijnen landgenoten Koen van Esch en Jelmer Bouw eveneens aan de start.

Volg de Transgascogne race via:
www.transgascogne.com (niet geschikt voor Firefox en Opera gebruikers).

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: