Mean Machine syndicaat stopt met Volvo Ocean Race project

Mean Machine CEO en stichter Peter de Ridder laat ons vandaag weten dat het team haar plannen opbergt voor het Volvo Ocean Race 2008-09 project.

Deze beslissing werd genomen samen met schipper Ray Davies, Dirk de Ridder na meer dan 10 maanden voorbereiding.

De hoofdreden voor het falen van dit project is het tekort aan financiële middelen. Er werden niet genoeg sponsorgelden opgehaald en dit heeft een directe impact gehad in de logistiek planning en bouw van een nieuwe Volvo Open 70. Terugtrekken uit de race vond het team de meest realistische optie.

Peter de Ridder blijft met zijn team wel actief in de TP 52 klasse en andere eenheidsklassen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: