Eerste ONK Radiografische Lasers

RC Laser zeilenTijdens de EK Radiaal (WK Radiaal mannen) en de WK Radiaal jeugd zeilen Radiografische Lasers het eerste ONK (Open Nederlands Kampioenschap).

Er is overleg geweest met de LON (Laser Klasseorganisatie Ned) en er werd goed gereageerd op het voorstel om De radiografische Lasers te laten zeilen tijdens het EK en WK Laser Radiaal.

Op zondag 29 juli zal het ONK voor de Radiografische Lasers worden gevaren; deze dag is tevens de eerste wedstrijddag voor de (grote) Olympische Laser. De radiografische versie zal in de haven te zien zijn terwijl de cracks buiten op het ruige water voor de Scheveningse kust zullen varen. Bovendien zullen er mogelijkheden zijn voor geintereseerden om een rondje met een demo boot te zeilen, uiteraard buiten de normale wedstrijd om.

Het begint om 10:30 en duurt tot ongeveer 15:30 uur waarna er gelegenheid zal zijn de RCLasers even uit te proberen.

Verder zal er op verschillende avonden tijdens dit twee-weeks evenement door de radiografische Lasers demonstraties in de haven worden gegeven.

Het EK/WK is een groots internationaal evenement waaraan, zoals het er naar uitziet, ongeveer 300 Lasers zullen deelnemen De Radiografische Laser zal met een veld van zo'n 10/12 boten hun eerste ONKS varen; waaraan ook een Duitse RC Laser aan deel zal nemen. Kortom een internationaal evenement!

Voor nadere info kijk even op de site http://www.rclaser.nl voor het Radiografisch Laser zeilen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: