Chris Law is heengegaan

  • Author: Ice
    Date: zo, 29/07/2007 - 19:22

Chris LawAltijd triest als een groot internationaal zeiler heengaat, zo ook met Chris Law. Hij stierf dinsdag 24 juli op 55 jarige leeftijd aan het meer van Konstanz (GER).

Chris begon zijn bliksem zeilcarrière samen met zijn broer Tim in de Cadet klasse. Hij won enige jaren later de Finn Gold Cup en mocht Engeland vertegenwoordigen in de Soling tijdens de Olympische spelen van 1984 (Los Angeles).

Chris Law won 12 ISAF Grade One zeilwedstrijden en was één van de meest gevreesde schippers wanneer hij aan de startlijn verscheen.

Chris Law stond bekend om altijd zijn eigen mening te prediken ook al was je het er niet mee eens. Ik heb het persoonlijk mogen ondervinden toen ik grootzeiltrimmer was op de Brainwave (Swan 56r) tijdens de Laureus World Sports Awards regatta (Monaco 2001), met Chris Law aan boord als stuurman-schipper. Als er één stuurman is die je blijft motiveren en pushen is hij het wel, respect! Ik heb er veel van geleerd.

Chris zal voor vele zeilers en vrienden een waardevolle herinnering blijven. Een groot verlies voor de zeilport.

Mijn innige deelneming aan familie, vrienden en collega's,
Ice

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: