Pindar's nieuwe Open 60 te water

  • Author: Ice
    Date: di, 03/07/2007 - 17:23
    Tags:

PindarHet absolute wapen volgens Mike Sanderson

De nieuwe Pindar werd deze week te water gelaten in Auckland (NZL). Volgens het zonet ontvangen persbericht is het een radicaal nieuw ontwerp met vele cutting edge innovaties, waaronder een roterende wingmast met hydraulisch afstelbare outriggers. De nieuwe Open 60 werd in samenwerking met Mike Sanderson ontworpen, een zeer gerespecteerd zeiler, hij schipperde de winnende Volvo 70 van de afgelopen Volvo Ocean Race.

Pindar Open 60Pindar Open 60 (klik om te vergroten)Mike Sanderson aan het woord: “The new Pindar Open 60 comprises many new technical developments which make this boat one of a new breed in the world of Open 60s. Combining lessons learnt from other boats and classes, in terms of sails, rigging, hull and keel design, we have created what I believe will be an absolute weapon. She’s very different to Pindar’s previous two Open 60’s, with an interesting transom design and a very different rig set up. The first few days of testing have gone really well, and I look forward to Pindar’s arrival in the UK when the team can tune her up for racing.”

Mike over de hydraulishe ouriggers: “This boat is a very powerful Open 60. With her telescoping outriggers she has an interesting rig concept as well as deep chines, which affect the boat’s performance dramatically when she is heeled. It has been exciting developing the new Pindar and I’m looking forward to seeing her out racing.”

De gloednieuwe Pindar Open 60 wordt deze week nog naar Engeland verscheept met het plan om deel te nemen aan de Rolex Fastnet Race.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: