Wedstrijden afgelast op derde dag EK Hobie 16 & Hobie Dragoon zeilen

ek hobie dragoonOp maandag 30 juli laste het wedstrijdcomité van de EK Hobie 16 & Hobie Dragoon 2007 alle races af. De ruige branding, harde aanlandige wind en hoge golven maakten veilig zeilen voor de kust van ’s Gravenzande onmogelijk. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er goed uit, dus de organisatie gaat ervan uit morgen de competitie te kunnen hervatten.

Ondanks uren van uitstel, vermaakten de zeilers zich vanochtend prima. Trainer Brian Phipps (GBR) gaf een theoretische les over wedstrijdtactiek en de jongste deelnemers leefden zich creatief uit met verf. Uiteraard met een nautisch thema. Rond de klok van 14.00 uur blies wedstrijdleider Rob Hoogstra definitief de races af.

Morgen is de laatste dag van de jeugdkampioenschappen in de Hobie 16 met spinnaker en Hobie Dragoon. Vooral in de Hobie 16 met spi is de strijd om de medailles erg spannend. De Fransen Richards/Kersuzan gaan aan de leiding met één punt voorsprong. Het Rotterdamse duo Rob Sprij en Sam Frank staat drie punten van het podium verwijderd. Op dinsdag begint eveneens de kwalificatieronde voor het Open EK Hobie 16, dat tot en met zaterdag 4 augustus duurt.

Foto door Freek Dijt

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: