Britten Butler/Sutcliffe winnen EK Hobie Dragoon 2007

Butler SutcliffeOp dinsdag 31 juli wonnen de Britten Adam Butler en Gilly Sutcliffe het EK Hobie Dragoon 2007.
Hoewel zij de afgelopen dagen domineerden, was het deze ochtend niet vanzelfsprekend dat ze de titel gingen grijpen. Nadat een harde noordwestenwind een hele dag en nacht op de ’s Gravenzandse kust had gebeukt, stond er een fikse branding bij een zwakke aanlandige wind.

Alle teams hadden problemen om er doorheen te komen, maar acht van de negen Hobie Dragoons trotseerden de brekers. James Henson en Oliver Amphlett (GBR) zeilden sterk en klommen op naar de tweede plaats overall, gevolgd door de Franse jongens Antoine Bezile en Quintin le Tallec.

“Dat voelt goed”, reageerde Gilly Sutcliffe (13) op de felicitaties voor het winnen van de Europese titel. Aan het begin van het kampioenschap kondigde Butler al aan dat dit hun laatste Hobie Dragoon-evenement was. De tieners gaan nu verder op de Hobie 16 met spi. Sutcliffe over hun slotdag: “De condities waren licht, waarin wij het niet zo goed deden. We wonnen de laatste race en finishten vierde en derde in de andere.” Terwijl ze bijna rennend de boot richting de duinen brachten, blikte Sutcliffe terug op de spectaculaire branding. “Dat was echt spannend. We konden maar net overeind blijven. Ik denk niet dat ik ooit door zulke brekers ben gevaren. Het was indrukwekkend.”

De zilveren medaillewinnaar Oliver Amphlett (14) noemde het ‘redelijk eng’, maar volgens zijn twaalfjarige stuurman James Henson gingen zij er ‘veilig doorheen’. Zij hadden een goede middag met drie tweetjes. Henson: “Er was een sterke stroming die van rechts naar links liep.” Amphlett vervolgt: “Dat was van invloed op de lay-line naar de bovenboei. We gebruikten die stroming om naar de boventon te drijven, waarvoor we halverwege de baan overstag gingen.” De tieners leverden een mooi gevecht met hun landgenoten Butler/Sutcliffe en het Franse tweetal Bezile/Le Tallec.

Henson: “Het lag vandaag heel dicht bij elkaar.” Henson en Amphlett gaan nog één jaar door in de Hobie Dragoon-klasse, waarna ze zullen overstappen naar de volgende fase. Henson: “Ons doel is om naar het ISAF Jeugd WK te gaan.”

Optimist-zeilers op twee rompen

Marloes Sprij en Emily-Lou Karrenbeld (NED) zakten naar de vierde plek overall. De dertienjarige Optimist-zeilsters wisselden elkaar in de afgelopen dagen af. Jeugdtrainer Brian Phipps (GBR) vond de meiden te licht en onervaren om als team in de ruige condities van dit weekend uit te varen. Daarom voeren ze om beurten met Sam Rowles (16). Vandaag nam de wind af en mochten de lichtgewichten eindelijk samen zeilen. Marloes Sprij: “De eerste race waren we vierde, dus dat was goed. Daarna bleven we aan de ankerlijn van het startschip hangen. Dat was erg jammer.” Ze zijn nu een ervaring rijker en hopen na hun Optimist-tijd over te stappen naar de Hobie Dragoon.

Alle resultaten: http://www.hobiecateuropeans.com/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: