ABN AMRO ONE knalt tegen zandbank tijdens de Gotland Runt race

  • Author: Ice
    Date: wo, 04/07/2007 - 12:57

en staakte de race wegens zware schade aan de romp.

Op maandag 2 juli omstreeks 16u is ABN AMRO ONE, de winnaar van de Volvo Ocean Race 2005-06, redelijk heftig aan de grond gelopen tijdens de de Gotland Runt Race.

Zeilend aan de wind met een slordige 10 knopen bootsnelheid en 14 knopen ware wind knalde de VOR 70 met zijn kantelkiel tegen een zandbank en liep hierbij zware schade op aan de romp.

Omdat de ABN AMRO ONE hierbij water maakte besliste schipper Sébastien Josse en zijn crew om de race te staken en op motor terug te keren naar de Sune Karlsson scheepswerf. De schade wordt daar momenteel onderzocht.

Of de geplande officiële (lees ceremoniële) overdracht van de ABN AMRO ONE aan Kostecki en zijn Ericsson Racing Team mannen nog met veel feest gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Veel officieel nieuws zullen we hier verder niet van horen want de team-persbureaus zwijgen tot nu toe in alle talen. Zelfs op de website van de de Gotland Runt is geen enkele foto van de ABN AMRO ONE te bespeuren.

En wie heeft er de Gotland Runt Race 2007 gewonnen?

Team Ericsson pakte in haar persbericht trots uit met “Line Honeurs”. Maar de echte winnaar (na gecorrigeerde tijd) in de Grand Open klasse is Royal Blue een Zweedse One off.

In de IMS 1 klasse wint Du Soleil II (IMX 40) van de HQ Bank (GS 42) en Data Communication (Sinergia 40) werd 3de.

Foto © Oskar Kihlborg

www.gotlandrunt.se

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: