ISAF Jeugd WK team klaar voor vertrek naar Canada

ISAF Jeugd WK teamDe Nederlandse afvaardiging voor het ISAF Jeugd wereldkampioenschap neemt voor een laatste keer alles door voor het komende zeilevenement in Kingston, Canada. Afgelopen weekend trainden de tweemansboot zeilers en zeilsters uit de 29-er en Hobie 16 klasse voor de kust van Medemblik. Onder leiding van teamleider Sven Karsenbarg en de Argentijnse gasttrainer Pepe Bettini (meervoudig wereldkampioen 29er) werden de laatste puntjes op de lijst afgewerkt.

Natuurlijk betekende dat een pittige watertraining maar ook een goede voorbereiding op de wal. De reis naar Canada moet goed worden voorbereid. Het is niet alleen belangrijk om 11 juli met het team in het vliegtuig te stappen, maar ook om de juiste materialen in te checken.

Tijdens het ISAF Jeugd WK vaart iedereen in boten van de organisatie die voor het evenement nog helemaal naar eigen wens in elkaar moeten worden gezet. Dit resulteerde afgelopen weekend in een mooie lijst met gereedschappen, heel veel tape en (reserve) materialen.

29er

Voor het allereerst stuurt Nederland dit jaar ook een jongens- en een meidenteam uit de 29er klasse naar dit evenement. Mark Walraven & Sibren Schiltkamp en Jeske Kisters & Annemiek Bekkering.

Nederlands ISAF Jeugd WK team

Het Nederlandse team bestaat uit de volgende zeil(st)ers:

  • Laser Girls: Eva Straus uit s’Gravenwezel
  • Laser Boys: Gijs Pelt uit Leerdam
  • 29er Girls: Annemiek Bekkering uit Veghel (stuurvrouw) en Jeske Kisters uit Vessem (bemanning)
  • 29-er Boys: Mark Walraven uit Doorn (stuurman) en Sibren Schiltkamp uit Zeewolde (bemanning)<:li>
  • Hobie 16: Rob Sprij uit Maassluis (stuurman) en Sam Frank uit Rotterdam (bemanning)
  • Teamleader: Sven Karsenbarg uit Nederhorst ten Berg
  • Coach: Marc de Haas uit Amsterdam

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: