WK Zeilen – Topdag voor Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer

WK ZeilenGisteren zeilden de Belgen Sebbe Godefroid en Carolijn brouwer een topdag. Het duo zeilde twee derde plaatsen en dat brengt ze na twee dagen zeilen op een eerste plek in het Tornado klassement. Een opvallend resultaat.

Spannende momenten waren er zeker vertellen Sebbe en Carolijn op hun website:

“Tijdens het laatste voor de windse rak kregen we problemen met onze spinnaker. Dit grote lichte zeil is geplakt, en niet genaaid. De lijm kan blijkbaar niet tegen de temperaturen ofzo, want die begon overal los te laten. Langzaam maar zeker viel ons voor-de-windse wapen verder uit mekaar. Ondertussen bleven we verder plaatsen goedmaken. We konden alleen maar hopen dat hij het zou uithouden tot na de finnishlijn. Dit lukte, en we eindigden uiteindelijk als 3de.”

“Een spannende dag, maar zeker alle moeite waard. We staan nu eerste, met acht punten voor. Opnieuw, er is nog maar één derde van de wedstrijd gezeild, maar het blijft een mooi begin.”

Als Godefroid en Brouwer in de top acht van de landen eindigen, hebben ze een ticket voor de Olympische Spelen van 2008.

Nederlands Tornado team Booth/Nieuwenhuis zeilen terug sterk

Ook Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis in de Tornado klasse hebben gisteren laten zien dat ze met veel wind nog steeds een van de favorieten zijn. Ze hadden wat goed te maken na de eerste dag en zeilden gisteren een tweede en vijfde plek, wat het Nederlands Tornado team fameus doet stijgen in de tussenstand.

Tussenstand na 4 van de 11 regatta's

  1. Brouwer/Godefroid (BEL) - 21 punten
  2. Echavarri/Paz (ESP) - 29 punten
  3. Booth/Nieuwenhuis (NED) - 35 punten
  4. Revil/Espagnon (FRA) - 37 punten
  5. Lovell/Ogletree (US) - 42 punten

Laser RadialLaser Radial

Evi van Acker is ontgoochelt

Meldt het VRTnieuws. De favoriete in de Laser Radial klasse stond na de eerste regatta nog 4de, maar in de tweede eindigde ze pas 25ste. In totaal staat ze na de eerste dag op een 27ste plaats.

"Ik heb veel vertrouwen, omdat ik dit jaar goed gezeild heb", had Evi Van Acker vooraf gezegd. "Mijn doel is in de topacht te eindigen en zo mijn selectie voor de Spelen af te dwingen"

"Ik zal enorm ontgoocheld zijn als dat niet lukt. Want goud op de Spelen is mijn echte doel."

Foto's © PTVela2007/SM_JFF

http://www.cascaisworlds2007.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: