110 Zeilertjes gered door de Ierse kustwacht na zware windstoot

  • Author: Ice
    Date: vr, 06/07/2007 - 10:48

Windwaarschuwing werd genegeerd door de wedstrijdleiding, schrijft de Independent.

Gisteren heeft de “Irish coastguard” 110 kinderen uit de de Ierse zee gered nadat een zware winstoot meer dan 100 zeilboten heeft doen kapseizen. Een catastrofale ramp werd nipt vermeden.

De zeilertjes allen tussen 10 en 15 jaar waren op het ogenblik van de ramp aan het zeilen in de “National Yacht Club junior regatta” in Dun Laoghaire, Dublin (IRL). Een zware windstoot van meer dan 30 knopen wind zorgde ervoor dat het deelnemersveld letterlijk werd plat geslagen.

15 zeilertjes en één volwassenen, die uit het water werden gered en symptomen van onderkoeling hadden, werden naar het hospitaal afgevoerd voor verder medisch onderzoek. Zo'n 200 zeilers werden ter plaatsen verzorgd.

Pittig detail is dat een “Small Craft” waarschuwing vanuit Met Eireann werd genegeerd door de wedstrijdleiding, schrijft de Independent.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: