110 Zeilertjes gered door de Ierse kustwacht na zware windstoot

  • Author: Ice
    Date: vr, 06/07/2007 - 10:48

Windwaarschuwing werd genegeerd door de wedstrijdleiding, schrijft de Independent.

Gisteren heeft de “Irish coastguard” 110 kinderen uit de de Ierse zee gered nadat een zware winstoot meer dan 100 zeilboten heeft doen kapseizen. Een catastrofale ramp werd nipt vermeden.

De zeilertjes allen tussen 10 en 15 jaar waren op het ogenblik van de ramp aan het zeilen in de “National Yacht Club junior regatta” in Dun Laoghaire, Dublin (IRL). Een zware windstoot van meer dan 30 knopen wind zorgde ervoor dat het deelnemersveld letterlijk werd plat geslagen.

15 zeilertjes en één volwassenen, die uit het water werden gered en symptomen van onderkoeling hadden, werden naar het hospitaal afgevoerd voor verder medisch onderzoek. Zo'n 200 zeilers werden ter plaatsen verzorgd.

Pittig detail is dat een “Small Craft” waarschuwing vanuit Met Eireann werd genegeerd door de wedstrijdleiding, schrijft de Independent.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: