WK Zeilen - Alles kan beter voor Evy van Acker

De dag kondigde zich voor de Belgische Laser Radial zeilster Evy van Acker ideaal aan. Zon en wat minder wind als de vorige dagen. Area 5 wordt algemeen gezien als de moeilijkste baan. Alles was tot in de puntjes voorbereid.

Eenmaal van start liepen de zaken echter niet meer zoals gepland. In tegenstelling tot de andere banen kwam de wind fel opzetten.

De eerste race kon de start er nog door. De 2de was een maat voor niks. Niks lukte. Resultaat: na race dag 3 met een 8ste en een 18de plaats staat Evi vóór de rustdag op de 14de plaats.

Laura Maes zeilde een 34ste en 39ste plaats. Varen in deze sterke wind is voor haar niet ideaal. Ze eindigde deze kwalificaties op een 70ste plaats.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: