WK Zeilen – Godefroid en Brouwer verspelen de leiding in het Tornado klassement

WK Tornado zeilenNa de derde dag zeilen in de Tornado klasse staat het Belgische duo op een tweede plek. Het Spaanse Tornado team Echavarri/Paz heeft de leiding in het WK Tornado klassement overgenomen.

De vijfde race was voor de Belgen nog ok met een achtste plek, niet desastreus, maar in de zesde race zeilden ze slechts een 18de plek bij mekaar. Indien ze een top acht plaats behalen versieren ze hun ticket naar de Olympische Spelen.

Team Zwitsterleven Booth/Nieuwenhuis in de race voor een podiumplek

Het Nederlandse Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis is volop in de race voor een podiumplek tijdens het WK Tornado. Het duo staat vierde overall na de eerste drie wedstrijddagen. Na een hoopvol begin op dinsdag zetten de mannen op woensdag de stijgende lijn voort met een derde en vijfde plek. Daarmee lagen ze op bronzen koers.

Gisteren kwam de Tornadovloot op baan vijf in actie. Booth en Nieuwenhuis pakten in de golven en circa vijftien knopen wind hun eerste zege. In de tweede dagrace deed zich een zeldzame windsplitsing voor, waardoor het een ‘gekkenhuis’ was. De oranjezeilers hielden de schade beperkt met een vijftiende positie.

Gekkenhuis op de Tornado wedstrijdbaan

Precies op het startschot van de tweede race gebeurde er iets vreemds. Booth: “De wind splitte uiteen. De boten aan de pin end hadden de zeilen over stuurboord en bij het startschip vertrokken ze over bakboord. En allemaal voeren ze in dezelfde richting. Ik snap echt niet dat het racecomité die wedstrijd heeft laten doorgaan.” Team Zwitserleven kwam als twaalfde bij de bovenboei, waarna het stuivertje wisselen begon. Booth: “In het tweede kruisrak hebben we verloren en in de laatste weer gewonnen. Het was gewoon gekkenhuis.” Uiteindelijk persten de mannen er een vijftiende plek uit. In het voorlopige totaalklassement zijn de Nederlanders terug te vinden op plek vier, slechts één punt verwijderd van het podium. De Fransen Revil/Espagnon kropen er vandaag voor.

Top vijf WK Tornado na zes races:

  1. ESP – Echavarri/Paz, 25 punten
  2. BEL – Brouwer/Godefroid, 29 punten
  3. FRA – Revil/Espagnon, 35 punten
  4. NED – Booth/Nieuwenhuis, 36 punten
  5. GBR - McMillan/Howden, 38 punten

Foto boven © PTVela2007/JF_JFF Foto onder © Camille Parain

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: