WK Zeilen - Pieter-Jan Postma wint race drie in de Finn klasse

WK ZeilenNederlander Pieter-Jan Postma won de derde race in de Finn klasse. Er werd vandaag maar een race gevaren in deze eenmansklasse. Wegens te grote windkracht verschillen is de tweede race niet gevaren.

De Nederlandse nummer drie op de wereldranglijst staat nu op een zevende plaats van de 73 deelnemers.

Pieter-Jan stond glunderend zijn boot af te spoelen in de haven van Cascais. “Zo deze is in de pocket,” zei Postma. “Ik heb mijn kans afgewacht en op het juiste moment toegeslagen. Goede start. Vijfde bij de bovenboei. Grandioze snelheid voor de wind. Weer drie voorbij. En toen een stuivertje wisselen met de Deen tot op de finishlijn. Maar ik trok aan het langste eind.”

Op de Finn baan stond een verraderlijke wind. Die kon variëren van windkracht drie tot een dikke vier. De zeilers moeten heel snel kunnen schakelen en heel goed kunnen bepalen waar de meeste wind zal staan.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: