WK Zeilen - Twee Nederlandse Yngling teams in de top tien

WK Zeilen YnglingGea Jutjens wint race in Laser Radial

Twee van de drie Yngling teams zitten na vier wedstrijden in de top tien tijdens het WK Yngling in Cascais. Ze staan op een achtste en een negende plaats. Het derde team staat twaalfde. Gea Jutjens wint een race in de Laser Radial.

De negen kernploegdames in de Yngling klasse zitten voorlopig niet op een medaillekoers.

Coach Maurice Paardenkooper is wel tevreden met de resultaten. “Ons doel is om met drie boten bij de eerst tien te eindigen. Dat kan nog steeds. Het moet beter kunnen dan dit. Maar het is niet eenvoudig. Er zijn grote windverschillen. Als we met drie boten in de top tien eindigen zou dat heel goed zijn.”

Gea Jutjens (23) wist vandaag in de Laser Radiaal klasse een wedstrijd te winnen. Eerder pakte ze al een 2de plaats in deze eenmansbootklasse. Jutjens staat daarmee 16de. Marit Bouwmeester (19) uit het Friese Wartena staat 38ste. Beide zeilsters zeilen verder in de Gold Fleet in deze klasse. Assistent Coach Rodie Mackelenbergh van het Project 2012 was tevreden. “Ze zijn al verder dan we gehoopt hadden. Dit is een beetje boven de verwachtingen. Marit heeft ook nog een poosje op de eerste plek gelegen nota bene, maar door onervarenheid in zo een sterk veld, viel ze weer terug.”

Foto © PTVela2007/JF_JFF

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: