SLAM Deltaweek - Weinig tot geen wind op laatste dag

Geen geldig X-99 Nederlands kampioenschap en overall winnaars bekend.

Het Nederlands Kampioenschap voor de X-79 en X-99 viel niet mee. Vandaag stond er eerst geen wind en daarom werd om 13.30 uur besloten door de X-klasseorganisatie de wedstrijden af te blazen. Dit maakt dat het kampioenschap ongeldig is, aangezien er maar één dag is gevaren.

Uiteindelijk kwam er toch een windje en voeren de ORC-B boten één wedstrijd en een deel van de ORC-A vloot een afgekorte wedstrijd. Na de wedstrijd was er in Colijnplaat een geanimeerde prijsuitreiking.

Hoewel er geen geldig kampioenschap was gevaren kreeg bij de X-99 boten de schipper van de GanXo dhr. Zaun, die na de wedstrijden van gisteren het klassement aanvoerde, de wisselprijs mee. Niet als kampioen 2007 maar omdat hij vorig jaar kampioen was geworden.

Overall winnaars Slam-Deltaweek 2007

Kabbegattrofee ORC B 2: Kopje Kleiner van Hans de Waal uit Bruinisse

Scheldebel ORC B 3:Twee Gezusters Hans Zuiderbaan uit Terneuzen met het belofte team

Stuurboordlicht ORC B 4:L’Esprit du Morbihan van Vincent de Vries uit Goedereede/Middelburg.

Nieuwe prijs ORC B 5: Impulse C van Baas uit Weteringbrug

Zilveren Drommedaris R & P B: Nieuwe Maen EW v.d. Dussen

Moergestel Buutengaetstrofee R & P C: VC 111 Schuimer Familie Overwater Mijnsherenland

De ORC-CLUB meting: Overall Ongemeten Uilenspiegel Rob Nagelkerke Heinkenszand

Het Zilveren schip ORC A 1 en 2: NED 6820 Amiga van Joost Nijpels uit Kalmthout (BEL)

Scheepsbel ORC A 3, 4, 5: NED 5458 Geintje F. van Dijk Oss

Alle nieuws over de DeltaweekMeer weten over de Deltaweek doe je hier.

Foto © Anusjka Martens

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: