WK Zeilen - 470 damens De Koning en Berkhout aan de leiding

470 zeilenMarcelien de Koning en Lobke Berkhout begonnen met een overwinning in race drie en een tweede plaats in de vierde race.

De zeilsters uit de Delta Lloyd Kernploeg bekijken alles dag voor dag. “We zijn nog maar helemaal aan het begin van het evenement. We kijken nog niet naar het klassement. We wilden goed starten en dat is gelukt. We hadden er ook zin in om weer eens te varen,” zegt Lobke Berkhout.

Er stond heel veel wind op baan vijf. Marcelien de Koning vertelt. “Normaal gesproken lagen we met dit soort condities alleen op kop maar de Fransen lagen nu eens in de buurt. En het is belangrijk om geen risico te lopen als je op kop ligt met deze windkracht. Er kan zo wat mis gaan. Dan moeten we behouden varen zonder onze voorsprong weg te geven.”

Opvallend was dat Lisa Westerhof en Merel Witteveen het ook heel goed doen. Westerhof die al eens met Margriet Matthijsse op de Olympische Spelen heeft gevaren in de 470 is dit jaar weer in de boot gestapt met Westerhof. Dit relatief nieuwe duo in deze klasse eindigden tweede keer als tweede. Westerhof en Witteveen staan nu twintigste in het algemeen klassement.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: