WK Zeilen - Godefroid en Brouwer behouden tweede plaats

Booth en Nieuwenhuis derde in algemeen klassement

Het Belgisch Tornado team Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid zeilden een 5de en 6de plek vandaag en behouden zo hun tweede plaats in het Tornado klassement.

Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis deden ook goede zaken vandaag. De Nederlanders scoorden vandaag een knappe derde en tweede plaats. Ze staan nu derde, zeven punten achter op de leiders uit Spanje Echavari en Paz.

Met dit resultaat kwalificeren Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid zich als land (België) alsook Booth en Nieuwenhuis (Nederland) voor deelname aan Olympische Spelen aangezien ze beiden niet slechter kunnen eindigen dan een vierde plaats.

Enkel Booth en Nieuwenhuis bereiken daarmee een volle nominatie voor de Olympische Spelen. Dat betekent dat ze zeker zijn van een ticket naar China als er geen ander Nederlands team zich ook nomineert in de tussentijd en de heren vormbehoud aantonen.

Belgisch BOIC criterium nog niet gehaald voor Sebbe en Carolijn

Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid moeten nog het Belgisch BOIC criterium in 2008 halen. Dit wil zeggen bij de eerste 6 landen van een selectie van internationale wedstrijden. Ofwel bij de eerste acht landen tijdens het EK ofwel bij de eerste acht landen tijdens het WK Tornado (begin volgend jaar in NZL)

Morgen varen de beste tien de allesbeslissende Medal race in de Tornado klasse. Booth en Nieuwenhuis moeten in elk geval vier plaatsen beter eindigen dan hun Spaanse rivalen willen ze die nog inhalen in de strijd om het wereldkampioenschap.

Morgen Medal race om 16u30 lokale tijd (17u30 voor ons).

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: