Evi Van Acker consolideert voorsprong tijdens het EK Laser Radial in Scheveningen

EK Laser RadialTitelverdedigster Evi Van Acker weet haar voorsprong na de derde dag van het Europees Kampionschap Laser Radial in Scheveningen nog verder uit te bouwen. Evi zeilde haar tweede paaltje met zeer lichte wind condities.
Dit in contrast met dag 2 want toen werden alle reeksen afgelast wegens te veel wind en een te hoge zee.

Evy van Acker zeilde in de 3de reeks van start tot finish aan de leiding. Evy: “Ik ben heel tevreden, ik had een goede start, goede bootsnelheid en kon vanaf het begin vooraan zeilen”.

Als Evi van Acker bij de eerste zes eindigt tijdens het EK, dan plaatst ze zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking.

Alle Laser Radial vrouwen konden de extreme lichtweer omstandigheden goed verwerken, behalve Gea Barbic uit Croatië, zij zakte van een derde naar een 15de overal omdat ze slechts een 29ste plek zeilde.

De wedstrijdorganistie besliste om na 17u niet verder te starten omdat het kenteren van het tij met 2 knopen stroming en de lichte wind het racen onmogelijk zou maken. Met 8 knopen wind en 2 knopen stroom tegen was het onmogelijk om vooruit te geraken aan de wind over stuurboord.

De kwalificatie reeksen zijn gepland op dag 4 van het EK Laser Radial. Het hogedrukgebied boven de zuidelijk Noordzee kan nog wel roet in het eten gooien want die voorspelt niet meer dan 8 knopen wind. Het zeilen van de kwalificatie reeksen kan dan alleen tijdens het dode tij.

Top 3 EK Laser Radial vrouwen

1. Evi van Acker BEL
2. Gintare Volungeviciute LTU
3. Alison Young GBR

Laser Wereld Kampioenschap Heren:

Door een vijfde plek te varen wist Eduardo van Vianen zijn eerste plek te behouden en Douwe Broekens viel helaas terug naar een derde plaats.

De Engelse Stephen Cockerill had een goede dag en staat door een vierde plaats 7 punten achter nummer 1. Steven Le Fevre en Steven Krol staan op de vierde en vijfde plek. Rodie van Mackelenbergh heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden. Hij staat na drie races op de 15 de plek.

Top 3 WK Laser mannen

1. Eduardo van Vianen NED
2. Stephen Cockerill GBR
3. Douwe Broekens NED

http://www.laserklasse.nl/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: