Tour de France à la Voile: Nederlands zeilteam keert terug naar huis

Tour de France à la VoileDe Tour de France à la Voile werd op 28 juli jl. officieel afgesloten te Marseille. Het Nederlandse vanUden | TUDelft | VanOord Sailing Team heeft met dit nieuwe team een 24e plaats in het algemeen klassement weten te behalen en een 6e positie in het studentenklassement. Voor dit jonge team een uitzonderlijke prestatie.

Tour de France à la Voile 2007

De Tour de France à la Voile (of Tour de Voile) werd dit jaar voor de dertigste keer georganiseerd. Dezer dagen wordt de Tour vergeleken met de grootste sportevenementen ter wereld.

Off-shore races in combinatie met spannende in-shore races zorgen ervoor dat de zeilers dag na dag en uur na uur hun uiterste best moeten doen.

De start met dertig Mumms vond plaats op 28 juni in Duinkerken aan de Atlantische kust en de finish lag in Marseille, een maand later. Het zeilen op zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee geeft deze race een bijzonder karakter.

De zeilers

Elf zeilers, allen tussen de 20 – 25 jaar oud, en hun meereizende shore-crew realiseren samen dit project. Het samen zijn, zeilen van stad naar stad en het gebruik van uiterst moderne zeilapparatuur geven dit evenement een bijzonder avontuur.

Het doel van het Team is om kennis te vergaren, een aantal races te winnen en de komende drie jaar deel te nemen aan deze wedstrijd.

Eindklassement

Gedurende de maand juli heeft het Nederlandse team met de Mumm30 de off-shore en in-shore races gezeild.

Lange zeiltochten in barre omstandigheden voor de Atlantische kust afgewisseld met windstiltes en hitte op andere locaties maakten het een zware tijd. Desalniettemin zijn ze dit jaar als zesde in het studentenklassement over de eindstreep gekomen.

De aanwezigheid van een Nederlands team in een door de Fransen gedomineerde race zorgde voor positieve aandacht en publiciteit. Jonge zeilers, weinig ervaring maar het enthousiasme en doorzettingsvermogen werd opgemerkt door de Franse pers.

Driejarig project

Delft Challenge, waaronder dit evenement valt, hoopt met dit team nog twee jaar deel te nemen aan de Tour de Voile.

De ervaring die men dit jaar heeft opgedaan is onontbeerlijk om in de toekomst een podium plek in het klassement te behalen. Een jaar lang trainen zowel op het water alsmede op de kant staat hen te wachten zodat er in 2008 weer hard en diep gevaren kan worden.

Meer informatie: Tour de France à la Voile

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: