Skandia Cowes Week: achteruit onder ingevallen spi over de finish drijven

Skandia Cowes Week RoarkRoark wint zijn tweede race

Uitstel tot 14u30, de N-NW wind zou gaan draaien naar ZW wanneer de seabreeze er doorkwam. We hebben onze zeilpakken nog niet echt kunnen gebruiken hier in Cowes en dat zou vandaag niet anders zijn. 5-6 knoopjes wind en het zonneke dat zich weer van een goede kant liet zien.

Bij 16 ben ik gestopt met tellen wat betreft het aantal zeilwissels dat we vandaag gedaan hebben (na 2,20u zeilen!).

Voor de eerste boei hadden we al zeilwissels 4 gedaan, van code 1 naar asymmetrische naar code 0, terug naar asymmetrische en terug naar de code 1. Op het einde van de race op nog geen 300m van de finish viel de wind gewoon weg, 0 kn op de TWS.

Ik zie de Kerr 11.3 Moonraker achteruit onder ingevallen spi over de finish drijven. Zo zijn ze volgens mij nog nooit gefinisht.

De resultaten:

IRC 1: Cockburns Red van Charles Dunstone wint, Loki weer line honours en derde op handicap en Formidable wordt 9de in IRC en 10de in IRM. Overall staat Formidable op 8 met 54pts, Flash Glove leidt nog steeds het klassement.

IRC 2: Renaissance wint, Checkmate wordt 4de en Bolidt 14de. Checkmate kruipt terug naar een 4de plek (36pt) overall en Bolidt vinden we op 8 met 54pt

IRC 3: Roark wint, Moana 7de, Weerga 9de, Futuro 12de en de Allard 13de. Daikin Airco wordt 19de, Phoenix 20ste en de Popov 37ste. 4 boten hebben een OCS waaronder de Uxurious 3, Holmatro en Eclectic (slecht voor de punten jongens…).

Overall hebben we nog 5 boten in de top 10. Roark staat nu op 1 met 13pts, Moana op 3 met 38pts, Holmatro op 5 met 62pts, Weerga op 8 met 64pts en de Allard op 9 met 69pts. De volgende in het rijtje is de Daikin op 11 met 82pts, dan Eclectic op 17 met 102pts, verder Phoenix op 21 met 132pts, de Futuro op 24 met 158pts en de Popov op 29 met 186pts.

IRC 4: Zuidfries vaart een 12de plek en de Avalanche wordt 19de. De Avalanche staat nu op 13 met 117pt en de Zuidfries op 22 met 155pt.

IRC 5: De Tontin vaart met een man (eh vrouw) minder en wordt 26ste en de Azzuro wordt 41ste. Overall komt de Tontin op een 14de plek terecht met 92pt en de Azzuro op 30 met 190pt.

IRC 6: Vanilla vaart haar eerste paaltje hier in Cowes en de Winsome wordt 7de, De Bolocan vinden we terug op een 24ste plek. 12 boten trekken zich terug uit de race. De Vanilla trekt zich door dat paaltje naar een 12de plek met 94pt, de Winsome staat nu op 16 met 125pt en de Bolocan staat op 26 met 173pt.

IRC 8: Mrs Jones vaart weer mooi in het middenpak en wordt 18de. Overall staan ze op 20ste plek met 126pt.

SB3: Twerk haalt in deze lichte omstandigheden een 44ste plek. En in het totaal komen ze op een 34ste plek met 244pt.

In alle klassen kunnen onze landgenoten (behalve de Roark) nog een 3 tal plaatsen naar voor of een 3 tal plaatsen naar achter. Het komt er op neer te kijken welke boten er een bedreiging zijn voor je en daar op te verdedigen, en de boten die qua punten nog in te pakken zijn aan te vallen (en dan bedoel ik niet de waterballons van deze morgen…).

Foto © ClubRacer.be

Meer informatie: Cowes Week

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: