Rolex Fastnet Race 2007 gestart

Rolex Fastnet RaceOm 09u50 vandaag gaan we met z’n driehonderd (boten!) even de 608nm lange 42ste editie van de Rolex Fastnet Race varen.

We starten in Westelijke richting de Solent uit, beneden langsom Zuid Engeland ergens een rots gaan zoeken aan Zuid Ierland en dan gewoon terug naar Plymouth. Voila, meer moet dat niet zijn.

300 boten zijn er ingeschreven en naar het schijnt is de wachtlijst even groot. In 2 maanden tijd was de lijst volledig ingevuld.

De Coockson 50 met canting keel Chieftain staat momenteel als eerste op de reserve lijst wist Jochem Visser me te zeggen. Er moet er maar eentje uitvallen en we zijn er bij…

17 Open 60’s zijn er ingeschreven waarvan de Open 60 Pindar van Mike Sanderson. Maar Mike “Moos” Sanderson heeft een klein probleempje want tijdens “Around The Island Race” is de vleugel mast van zijn 60 voetertje gebroken. De vraag is nu of Sanderson nog zo snel een mast zal vinden voor zijn door Juan Kouyoumdjian getekende Open 60 om alsnog aan de start te kunnen verschijnen? Verder zien we Hugo Boss van Alex Thomson (die de hulp van Andrew Cape krijgt) en Cheminees Poujoulat van Bernard Stamm om maar enkelen te noemen.

Tevens zijn er 5 Orma 60’s ingeschreven met namen als Yvan Bourgnon en Pete Goss. Maar het is Lionel Lemonchois die met zijn Gitana 11 die bovenaan het lijstje staat van de grootste kanshebbers “om ter eerst terug”.

Alfa Romeo (NZL 80) en ICAP Leopard (GBR1R) zijn beide 99 voeters met canting keel die verwacht worden het monohull klassement te zullen aanvoeren. Zij worden aanzien als de snelste maxi’s op deze planeet. Alfa Romeo won begin juni de Rolex Giraglia Cup nog in St Tropez. We zagen Zana hier ook al rond toeren hoewel ze niet genoteerd staan in de deelnemerslijst.

Piet Vroon zal met zijn Formidable mee kampen in de IRC 1 klasse. Het is voor Piet de 23ste keer dat hij aan de Fastnet Race deelneemt. Vroon won de Fastnet ooit in 2001 in zowel IRC als IRM waarmee hij dat bekende horloge en de trophy mee naar huis nam. Michel Kleinjans (navigator) die in 2006 de Route Du Rhum nog won, zal opnieuw mee deel uitmaken van de Formidable crew.

Andere bekende NederVlaamsen:

Merena (Alexis Guillaume), Charisma (Nico Poons), Samantha (Alfred D. Puin), Moana (Francois Goubau), Wiper One (Robert de Jung), Roark (Professor Kees Kaan), Stortemelk (Frans de Vries Lentsch), Weerga (Wessel Liezenga), Silhoa (Habousha Pascal), Moshulu (Hans Albert de Graaf), Beluga (Nicolas De La Fourniere), Rackham (Eric Van Campenhout), Flicka 3 (Alain Jacques), Antares (F. Winterswijk), Winsome (Harry Heijst), Picolini (Martin Lossie), Jitters (Patrick de Pree), Roaring Again (Richard Tolkien en Hans Plas) en Que Guapa (K. Groenenboom). En wij uiteraard op de Sjambok.

Ook de class 40 zal eveneens zijn intrede maken in deze Fastnet. Z maakten hun debuut in de vorige Route Du Rhum anno 2006.

Nog nieuw dit jaar is dat alle jachten voorzien zullen zijn van een OC tracker. De OC tracker is zelf van batterijen voorzien, weegt niets en geeft de positie, koers en snelheid weer van dat bepaalde schip op verschillende tijdintervallen. Je zal dus zoals de Sydney Hobart Race thuis kunnen volgen waar we juist uithangen… http://fastnet.rorc.org/

De overall winnaar van de Rolex FastnetRace wint de Rolex Challenge Cup en een Rolex Chronometer. Ik zal in ieder geval meer dan maar gewoon alles geven, want het is tijd voor een nief horlogeke…

Meer informatie: Fastnet Race

Om de wedstrijd te volgen kan je één van onderstaande links volgen:

Tracking in Google Maps:
http://admin.octracker.net/data/GMap.aspx?e=2aabe2ab-60e3-4864-a18b-f9b…

Tracking Google Earth File:
[add the folling address as a 'Network Link']
http://admin.octracker.net/data/fastnet2007.kml

Tracking XML Feed (positions of all boats):
http://admin.octracker.net/data/fastnet2007.xml

Standings Lite (for use by competitors onboard)
http://admin.octracker.net/standings50.html

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: