Rotterdam Matchrace Challenge / ONK 2007

Rotterdam Matchrace ChallengeIn het weekend van 6 en 7 Oktober wordt op de Kralingseplas de Rotterdam Matchrace Challenge / ONK 2007 matchracen gezeild.

Dit internationale (ISAF grade 3) evenement wordt georganiseerd door de J22 klasse in samenwerking met de Rotterdamse Zeilvereniging (RZV).

Het matchracen dat natuurlijk vooral bekend is van de America’s Cup is een spectaculaire zeilsport discipline die ook in Nederland steeds meer aan populariteit wint.

Met slechts 2 boten op de baan, korte races dicht onder de kant en een jury die direct een straf kan uitdelen is het matchracen voor de zeilers erg intensief en voor het publiek erg overzichtelijk.

Maximaal 12 teams kunnen deelnemen aan dit evenement, minstens 5 daarvan zullen uit het buitenland worden uitgenodigd. Er wordt gevaren in J22’s die door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Hiervoor wordt o.a de promotieboot van de J22 klassenvereniging ingezet en met het uitlenen van 3 boten verleent ook de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach zijn medewerking.

Teams die mee willen doen kunnen zich tot uiterlijk 31 Augustus aanmelden via de website van de J22 klasse, www.j22.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan een kwalificatie evenement worden georganiseerd voorafgaande aan het kampioenschap.

De Kralingseplas is een ideale locatie voor een dergelijk evenement. Vanaf het Balkon van de RZV zullen de wedstrijden prima te volgen zijn en op zondag zal er live commentaar worden verzorgd. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken hoe de Nederlandse match race top het opneemt tegen elkaar en tegen buitenlandse “top 100” matchracers.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: