Nederlands - Belgisch team Wereldkampioen Hboot zeilen 2007

Wereldkampioen Hboot zeilenExpedition Gold geslaagd!

Vorige week vrijdag is Team Peulen – NED86 met de Hboot Wereldkampioen geworden op de Vier Waldstättersee in het Zwitserse Brunnen. Alhier streden 69 boten om de felbergeerde GoldCup. De Hboot naar ontwerp van de Fin Hans Groop vormt de grootste ISAF kielbootklasse van Europa.

Het evenement werd gekenmerkt door verschillende weersomstandigheden varierend van 1-2 tot 4-5 beaufort.

De kopgroep telde voornamelijk Deense deelnemers (Steffen Stegger – DEN559 en Herluf Jørgensen – DEN565 behaalden respectievelijk zilver en brons) wat het niet gemakkelijk maakte voor het Nederlands - Belgische team. Tijdens de laatste race werd er zelfs 'de rode vlag getrokken' voor teamzeilen, het was echter niet meer nodig een protest in te dienen, de buit was binnen.

Een jaar geleden ging de campagne 'Expedition Gold' van start, Hans Peulen uit Neer (stuurman), Patrick Vrancken uit Bree (Spi) en Renee Heynen uit Swalmen (Voordek) vormen de crew. Twee jaar zouden de heren zichzelf geven om dit resultaat te behalen. Het vroegtijdige resultaat moet nog uitwijzen of het team doorgaat voor de WK Hboot 2008 in Finland of een overstap waagt naar een andere klasse. We wensen ze in ieder geval veel succes!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: