Thierry Schmitter behaalt zevende plaats op Open WK 2.4 mR zeilen

Thierry SchmitterVan 3 tot 7 augustus werd in Kolding, Denemarken het Open Wereldkampioenschap 2.4 mR gezeild. De paralympische zeiler Thierry Schmitter behaalde op dit evenement voor valide en invalide deelnemers een zevende plaats. Een redelijk resultaat.

Kolding ligt aan het vaste land van Denemarken. De Wereldkampioenschappen werden gevaren op een arm van de Oostzee. Het vaarwater is hier aan de ene kant omringd door heuvels en bossen en aan de andere kant door de stad met zijn hoge flatgebouwen. Dit zorgt voor grote windshifts en enorme drukverschillen op het water.

Voor Schmitter betekenden deze veranderlijke omstandigheden dat het moeilijk was een strategie te bepalen. Tijdens de eerste twee dagen ondervond Schmitter ook materiele pech. Zijn fokkenloet brak waardoor de fok scheurde. Ook veroorzaakte Schmitter net voor de start van de vierde race op dag 2 een aanvaring en begon die race met een strafronde draaien.

De windcondities tijdens de finale races waren iets stabieler dan tijdens de eerste twee dagen. Echter, een gold fleet van 40 boten op een te korte baan resulteerde in chaos bij de eerste bovenboei. Hierdoor kon Schmitter geen toptien positie behouden. Schmitter: “In twee races is het mij overkomen dat ik tussen de eerste tien bij de bovenboei aankwam en bijna achter het hele veld moest aansluiten omdat er werkelijk geen ‘gat’ te vinden was om de bovenboei te bezeilen.”

De Zweden domineerden het WK. De podiumplaatsen zijn allemaal door hen ingenomen. De resultaten laten echter ook zien dat iedereen in de top tien een aantal zeer slechte wedstrijden heeft gevaren. Schmitter: “ Na de eerste paar dagen van het evenement zag ik dat het niet eenvoudig zou zijn om een plaats in de top 5 te houden. Een zevende plaats blijft een redelijk resultaat op een open WK, maar het geeft wel ruimte voor verbetering.”

Het volgende evenement voor Thierry is van 7 tot 15 september in Rochester (USA) waar het WK Disabled Sailing 2007 gevaren zal worden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: