Qingdao International Regatta: De Koning en Berkhout goed van start

Qingdao International RegattaDe eerste wedstrijden van de ‘2007 Qingdao International Regatta’ gingen 15 augustus van start.

De wedstrijdserie op het Olympische water voor de kust van het Chinese Qingdao is een generale repetitie voor de organisatie maar ook een belangrijke graadmeter voor de zeilers. Van de Nederlandse zeilers konden alleen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout een race uitvaren en werden tweede in een veld van 21 deelnemers.

Zoals altijd was het drukkend warm en lag een grijze deken van vochtige lucht over de Chinese miljoenenstad. Langzaam bouwde de wind op tot 4 knopen (winkracht 1). Dat was net genoeg wind voor de organisatie om de dames in 470 klasse van start te laten gaan. De Amsterdamse zeilsters werden tweede en gaan daarmee goed van start. De geplande tweede race in de dames 470 klasse werd afgelast.

Uitslag 470 damens (na 1 race)
1 Rechichi/Parkinson AUS 1
2 De Koning/Berkhout NED 2
3 Rothweiler/Kussatz GER 3

Tornado klasse niet gestart

Sebbe Godefroid: "We zijn iets voor 12 uur op het water vertrokken, hebben enkele uren rondgedobberd, en tegen 15 uur werden we terug naar de haven gestuurd. Er stond een constante, maar veel te lichte wind, ergens tussen de 2 a 3 knopen. Echt niet mogelijk om een wedstrijd in te starten."

"Voor ons was dit best interessant. Dit gaf me de mogelijhkheid om op een heel rustige manier mijn knie te testen. Natuurlijk heb ik vandaag niet zo veel gedaan, maar alles ging prima. Voor morgen voorspellen ze ook ongeveer dezelfde omstandigheden. Laten we hopen dat we dan wel zeilen."

www.2007qdregatta.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: