Rolex Fastnet Race: ICAP Leopard verbreekt het record met 8 uur en 50 minuten

Rolex Fastnet RaceOm 8u 58min en 53sec locale tijd zeilde Mike Slade (GBR) met zijn 100 voet lange maxi ICAP Leopard over de finishlijn in Plymouth. Mike breekt hier het Fastnet race record dat stond sinds 1999.

Met een gezeilde tijd van slechts 1 dag, 20 uur en 18 minuten heeft de door Bruce Farr getekende ICAP Leopard er bijna 9 uur afgeknipt van het vorige zeilrecord. Het vorige record stond op naam van de 80 voeter RF Yachting.

Finish RamblerFinish RamblerGeorge David's 90 voet die tweede werd (volgens de Line Honeurs) had slechts een achterstand van 10 zeemijl en finishte om 9u43, ook binnen de tijd van het vorige record. Een opmerkelijk prestatie voor deze oude maxi.

In Plymouth mocht Mike Slade zijn Rolex Yachtmaster timepiece in ontvangst nemen voor het winnen van de Line Honeurs.

Mike Slade over de zware race:
"We saw 40 knots, more in the gusts.it's at night, and it's hard to gauge the seas." Hij vervolgde, "But the boat is very solid, you put water (ballast) in the back and lift the bow.it's like a Volvo 70 stretched out to 100 feet. We never had to back off, on the contrary, you can push the boat."

Foto's © ROLEX/Carlo Borlenghi

Meer informatie: Fastnet Race

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: