Rolex Fastnet Race: Rambler als eerste rond de Fastnet Rock - drie seconden voor ICAP Leopard

Rolex Fastnet Race 2007De race-leaders maakten gebruik van een laag luchtdruk systeem gepaard met stormachtige wind om de Celtic Sea te kruisen en aldus de Fastnet Rock op de vroege dinsdagavond te ronden.

De 90-voet Reichel Pugh design 'Rambler' passeerde de beroemde rots op 18:00:35, gevolgd door de Farr design 100-voet 'ICAP Leopard op 18:00:38, slechts 3 seconden verschil!

Daarna volgenden PRB, Delta Dore en Cheminees Poujoulat, allen Open 60's.

Na de Fastnet rots moeten de zeiljachten de Pantaenius Buoy aan bakboord laten, waarna ze nog 251 zeemijl voor de boeg krijgen.

Met de twee supermaxi's reeds op finish-koers, is de buik van de Rolex Fastnet Race vloot nog steeds aan het zeilen-racen-overleven in een heuse zuidwesterstorm halfweg Land's End en de Fastnet Rock.

Na middernacht wordt verwacht dat de wind geleidelijk gaat afnemen tot Bft-kracht 6-7, ruimend naar noordwest.

Beide leiders zijn op weg om het record gevestigd door RF Yachting in 1999 te breken. Het monohull record staat op 2 dagen, 5 uren en 8 minuten wat overeen komt met een gemiddelde snelheid van 11.13 knopen. Om dit record te kloppen moet het eerste jacht de finishlijn in Plymouth voor woensdag 17u48 overschrijden. Daar waar voor de meeste deelnemers behouden finishen al een hele prestatie zal zijn!

De lijst met opgevers is momenteel goed voor twee A4 bladen.

Meer informatie: Fastnet Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: