Qingdao International Regatta: Tornado zeilers wachten op wind

Qingdao International RegattaNederlanders vinden lokale condities ‘goed nieuws’

Op vrijdag 17 augustus 2007, wachtten de teams Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis en Sebbe Godefroid/Carolijn Brouwer opnieuw tevergeefs op wind in de olympische haven van Qingdao in China. De Tornado’s bleven voor de tweede dag aan de wal.

Toch zijn de Nederlandse zeilers Booth en Nieuwenhuis positief over de zeildag die ze wel hadden. Het duo haalde een zevende en derde plek, waarmee het vierde overall staat. De tweevoudig olympische kampioenen Hagara/Steinacher (AUT) gaan aan de leiding. Het veld bestaat uit zeventien catamarans.

“Er stond vandaag nul wind, maar het wordt nu donker en er steekt een bries op”, sprak Mitch Booth hoopvol vanuit Qingdao. “Misschien kunnen we morgen weer varen. Er zijn gelukkig drie reservedagen in het programma opgenomen. We waren in ieder geval blij met ons resultaat van gisteren.”

Booth laat zich ook positief uit over de condities: “Die zijn uitdagend en wij genieten er eigenlijk wel van. De hoge golven en lichte wind vergen een bijzondere techniek, die je niet vaak hoeft te gebruiken. De coördinatie van sturen en trimmen is erg belangrijk. Dat maakt het spel interessanter dan op vlak water, als je niet veel meer kunt doen dan stilzitten.”

Volgens de teams die al meerdere trainingsstages in Qingdao doorliepen, was het een typische dag voor Qingdao. Booth: “Dat is goed nieuws voor ons. Wij hadden verwacht dat het nog minder zou waaien. Dit komt ons beter uit.”

De Medal Race staat gepland voor woensdag 22 augustus. Als Team Zwitserleven zich bij de eerste zes weet te handhaven, is het ticket voor de Olympische Spelen van 2008 definitief zeker gesteld.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: