ANTARES wint de Rolex Fastnet Race op handycap in de IRC 2A klasse

  • Author: Ice
    Date: za, 18/08/2007 - 11:27

ANTARES wint Rolex Fastnet RaceFrans Winterswijk uit Scheveningen moet in zijn nopjes zijn dezer dagen, hij is één van de gelukkigen die de Rolex Fastnet Race van 2007 heeft kunnen uitzeilen en nog gewonnen heeft ook in zijn klasse.

Frans won met zijn ANTARES, een 24 jaar oude Trintella 53 (v/d Stadt ontwerp), de Rolex Fastnet Race op handycap in de IRC 2/A klasse.

Het is nu wel een feit dat de Antares een echte zwaar-weer oceaanstomer is.

Eerder won de ANTARES de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) van 2005 in IRC divisie II, daarna schreef Frans Winterswijk in 2006 en 2007 de North Sea Race (Harwich-Scheveningen) op zijn naam in de ORC-Club 1B (2006) en IRC (2007) klasse. Al deze races kregen meer dan 30 knopen wind over het af te leggen zeiltraject.

De Rolex Fastnet Race kende dit jaar meer dan 200 uitvallers.

De Rolex Fastnet Race 2007 klasse winnaars:

Zero Canting Keel: Chieftain (IRL), Ger O'Rourke
Super Zero: Rambler (USA), George David
Zero/A: Snow Lion (USA), Larry Huntington
Zero/B: Courrier du Coeur (FRA), Gery Trentesaux
IRC 1/A: TBD
IRC 1/B: Scarlet Oyster (GBR), Gordon Appleby
IRC 2/A: Antares (NED), F. Winterswijk
IRC 2/B: Foggy Dew (FRA), Noel Racine
IRC 3: TBD
Two-Handed: Voador (GBR), Simon Curwen

Meer informatie: Fastnet Race

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: