Geen zeilwedstrijden op 19 augustus in Qingdao

QingdaoOok de Nederlandse zeilers maken zich zorgen

Op Zondag 19 augustus werden alle wedstrijden weer uitgesteld naar een latere datum wegens gebrek aan wind. Er zijn nu vijf wedstrijddagen geweest en er staan nog vijf op de agenda. De tribunes op de enorme pier bij de Olympische haven stond deze zondag vol met Chinese toeschouwers die getuige waren van de 387 deelnemers die naar buiten werden gesleept en weer naar binnen.

Het was ongewoon warm vandaag, zeker toen de zon doorkwam. De zeilers lagen buiten te wachten in de brandende zon. De wind schommelde tussen de twee en twee en een half knopen (ongeveer windkracht 1).

De Nederlandse zeilers maken zich geen zorgen om de situatie

Pieter-Jan Postma legt uit: “Het is geen vraag die we ons stellen? Er is ook geen keuze. We weten dat we hier moeten zeilen, dat moeten we allemaal. Maar het spelletje wordt er wel heel anders door. Je weet namelijk dat je moet varen, maar je weet nooit wanneer. Dat is lastig. Je moet er wel ineens weer staan als die wedstrijd wel gevaren wordt.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: