Qingdao Intenational Regatta: Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer klagen over zeilomstandigheden

Sebbe Godefroid en Carolijn BrouwerSebbe en Carolijn doen verslag:

Deze morgen geloofde ik erin. We waren vroeg opgestaan, want de start was om 12u al. Voor het zeilen doe ik altijd eerst mijn oefeningen, en daar kruipt wel wat tijd in. Vandaag kregen we bovendien een GPS op onze boot, dus daar moest ook wat mee geholpen worden.

Tegen dat we klaar waren om te vertrekken, viel de wind er al uit. Sommige boten vertrokken vol goede moed, maar zoals gewoonlijk waren de tornado's wat terughoudend. En terecht! Na een kwartiertje kwamen de vroege vogels terug 'landen'.

Aan de kant waren er nog steeds geen vlaggen, maar op het water werden ze teruggestuurd. Iedereen wachtte een beetje, maar toen er na zo'n 20 minuten nog steeds geen uitstel vlaggen hingen, gingen de zeilers terug het water op. Tien minuten later hingen de vlaggen toch, dus mochten al de zeilers hun boot weer op het droge hijsen. Een beetje organisatie had wel leuk geweest... Gelukkig was onze boot op de kant gebleven, en heb ik nooit mijn pak aangehad.

Tijd om andere dingen te doen dus. Het populaire speelgoed zijn radio bestuurde vliegtuigjes en helikopters. Vooral deze laatste zijn echter best moeilijk te besturen, dus ze belanden maar al te vaak op het dak, of in de bomen. Sommigen geraken zelfs niet verder dan een meter van de grond vooraleer ze ergens tegen stuk vliegen. Gelukkig kosten die dingen hier zo goed als niets.

Terwijl we wat zaten te eten, gingen de uitstel vlaggen omlaag. Ik begreep niet goed waarom, want er was nog steeds absoluut geen wind.

De windgegevens van baan A hadden eerder al 0,5 knopen, toenemend naar 0,8 knopen aangegeven. Inderdaad een enorme stijging, maar in absolute cijfers nog niet echt de moeite.

Toen we de pier voorbij werden gesleept, op weg naar ons zeilgebied, begreep ik het al wat beter. Op deze zonnige zondag stonden er echt honderden, misschien wel duizenden mensen te kijken naar mogelijke actie. Deze mensen moeten ervoor een ticket hebben, dus ze moeten ook iets terug krijgen. Dan laat je maar een hele vloot zeilers naar buiten slepen, om na 2 a 3 uur wachten terug naar binnen te laten slepen. Wij hebben in ieder geval weer wat verkoeling van het opspattend water en hebben wat bijgeslapen op de trampoline.

Wanneer we het dan toch weer te warm kregen, ging de uitstel voor de dag er weer in, dus konden we tijdens het terug naar huis slepen weer wat afkoelen, en opnieuw de honderden toeschouwers toewuiven.

De gps-zender weer uit de mast, boot afspoelen, wat kleine details verbeteren, verslagje schrijven, en weer naar huis.

We zien het morgen wel weer, al zijn de voorspellingen voor de rest van het evenement eigenlijk niet veelbelovend...

Tot dan,
Sebbe en Carolijn

http://www.2007qdregatta.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: