Evi Van Acker blijft dominant aan de leiding op 4e dag EK Laser Radial zeilen

Evi van Acker ek laser radialAlweer domineerde de Belgische Evi van Acker de damesvloot. Met haar derde 1ste plaats in het evenement staat Evi ver voor haar tegenstanders.

Voor de Nederlandse Laser Radial zeilster Gea Jutjens was vandaag een dag van blijdschap en teleurstelling. Haar eerste wedstrijd van de dag ging goed en ze finishte als zesde. De tweede wedstrijd werd de teleurstelling. Gea ging hier als eerste over de eindstreep maar op het moment dat er vier zeilsters over de lijn waren draaide de wind 180 graden, de wedstrijd werd afgelast door het comité.

Hetzelfde overkwam Marit Bouwmeester, zij lag ook eerste toen de wedstrijd werd afgebroken. Voor Merel Witteveen, die normaal gesproken in de 470 vaart, was het een zeer mooie dag. Zij eindigde in de eerste race op de vierde plaats en steeg hierdoor acht plaatsen in het overall klassement.

Wereld Kampioenschappen Heren:

Het was wederom een succesdag voor de Nederlanders, in het bijzonder voor de heren Le Fevre en Krol. De twee Stevens, die normaal samen in de 470 varen, laten op dit evenement zien dat ze ook in een eenmansboot hun mannetje kunnen staan. Eduardo van Vianen wist zijn eerste plek te behouden ondanks een mindere dag. Duidelijk is dat de Nederlanders dit WK erg sterk zijn maar ze moeten oppassen voor de Engelsen, deze staan 3, 5, 6 in het algemeen klassement.

Vandaag zal de eerste dag worden gevaren in de Gold en Silver fleet. Bij de heren zitten 12 Nederlanders in de Gold fleet en 5 in de Silver. Bij de vrouwen is dit 5 in de Gold en 5 Silver fleet.

Resultaten Laser Radial dames:

1. Evi van Acker (BEL) 6 pt.
2. Gintare Volungeviciute (LTU) 13 pt.
3. Larissa Nevierov (ITA) 16 pt.
4. Gea Jutjens (NED) 22 pt.
5. Sarah Steyaert (FRA) 25 pt
6 Alberte Lindberg (DEN) 30 pt.

Resultaten Laser heren:

1. Eduardo van Vianen (NED) 16 pt
2. Steven Le Fevre (NED) 18 pt
3. Ben Paton (GBR) 18 pt
4. Steven Krol (NED) 19 pt
5. Stephen Cockerill (GBR) 25 pt.

Meer informatie: http://www.laserklasse.nl/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: