John Kostecki stopt bij het Ericsson Racing Team

John KosteckiJohn Kostecki, één van de twee schippers in het Ericsson Racing Team, heeft zijn ontslag ingediend wegens familiale redenen.

John Kostecki: "I have decided to resign my position on Ericsson Racing Team. I realize what it takes to win the Volvo Ocean Race and feel that this is the best decision for the team, me and my family"

John Kostecki blijft wel trouw aan het Ericsson Team.

John: "I am proud to have been working with Ericsson and Ericsson Racing Team up until now, I will always stand behind the team and I will not get involved with any other team in the next Volvo Ocean Race".

Een nieuwe schipper met Volvo Ocean Race ervaring wordt dus gezocht. Het team heeft nog één jaar de tijd om de nieuwe schipper te vinden. De Volvo Ocean Race start in oktober 2008 - Alicante (ESP).

Het Ericsson Racing Team maakt zich nu klaar om te gaan trainen in Lanzarote. De oude ABN AMRO VOR 70 zal hiervoor gebruikt worden. De boot heeft volgens het persbericht een volledige refit gehad (zware herstelling bedoelen ze in feite) en draagt nu ook de Ericsson kleuren.

Foto © Thierry Martinez

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: