De Koning en Berkhout zeker van deelname Olympische Spelen

Marcelien de Koning en Lobke BerkhoutMarcelien de Koning en Lobke Berkhout werden op 22 augustus tweede in de Medal race in Qingdao, China.

In de finale moesten de Nederlanders alleen de Fransen PetitJean en Douroux voor zich dulden. De drievoudige wereldkampioenen eindigden met dat resultaat op een zesde plaats in het eindklassement. Dat is vervolgens net genoeg om kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2008 zeker te stellen.

Eindelijk was het prachtig zeilweer in China, 30 graden, veel wind en zon. De Koning en Berkhout hadden het naar hun zin. Hoewel de dames ondertussen redelijk all-round zijn, heeft dit weer wel de voorkeur van de Amsterdamse zeilsters. “Ja wel erg lekker om de laatste race goed te varen. Daar ben ik gewoon heel blij mee.”

Marcelien de Koning stond te genieten van de Medaille ceremonie van Pieter-Jan Postma en analyseerde hun eigen prestaties. “Er had veel meer ingezeten deze week. We komen steeds bij de eerste vijf aan bij de bovenboei. Maar dat houden we niet vast. We hebben hier zo veel meer geleerd dan bijvoorbeeld op het WK in Cascais. Het is lang geleden dat we met zoveel tegelijk bij de boeien aankomen. Dat is voor ons ook wel wennen. Maar we zijn zeker in het evenement gegroeid.”

De Olympische kwalificatie is nu zeker. “Het was ons doel om hier bij de eerste zes te eindigen. Dat is gelukt. Die kwalificatie was ons anders ook wel gelukt maar het is wel lekker om dat in een keer goed te doen. Dat geeft rust, we kunnen ons nu een jaar goed voorbereiden op de Spelen en we gaan zo een stuk lekkerder op vakantie,” zei De Koning tot slot.

http://www.2007qdregatta.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: