Zal Hydroptère er in slagen om het 24-uurs snelheidsrecord zeilen te breken?

HydroptereDe zeilwereld vraagt zich altijd af hoe het vergaat met één van de snelste zeiljachten van deze planeet, de Hydroptère. Zeker na de laatste prestatie wanneer deze draagvleugel trimaran,over één zeemijl, een gemiddelde bootsnelheid hebben gehaald van maar liefst 41,69 knopen.

Het huidige 24-uurs snelheidrecord zeilen staat sinds 2007 op naam van Groupama 3, de 103 voet trimaran geschipperd door Franck Cammas (FRA). Groupama 3 zeilde in 24 uur een afstand van 794 zeemijl met een gemiddelde snelheid van 33,08 knopen.

Om dit 24-uurs snelheidsrecord te breken zal veel afhangen van het juiste weer-slot.

Marlène Colegrave vanuit de Hydroptere basis: "Indeed, we've waited for a weather window in June and July but weather conditions weren't appropriate. We'll see in September if there's a possibility to go to the Azores. Then, at the end of September, we'll begin big works for breaking the 50 knot barrier in 2008."

We wachten met spanning af.

http://www.hydroptere.com/
http://www.sailspeedrecords.com/distancerun.html

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: